Mjölkfria tips

Inför detox.may önskade både Sara och Nellie mjölkfria tips, så här kommer några:

Ersätt djurmjölk med växtmjölk efter tycke och smak (det finns havre, ris, mandel, nötter, soja etc.). Om du vill ha mjölkfri motsvarighet till vispad grädde är Alpros Airy & Creamy den bästa.

Oatlys helvegetariska produkter är stamkunder i mitt kylskåp. Deras lasagnerecept är en favorit – både vegetarisk och glutenfri!

När jag gör pizza toppar jag den med egengjord tomatsås och härliga grönsaker och saknar inte osten överhuvudtaget.

Mjölkfria pålägg till mackan verkar ställa till problem för de flesta i min bekantskapskrets. My good resolution tipsade om några och jag fyller på med favoriten rårivna morötter med pumpakärnor eller solrosfrön. Astrid och apornas soja- och mjölkfria Jeezly är ett bra och gott alternativ till vanlig hårdost. Annars testa frukt, grönsaker, marmelad, sylt, hummus, bönröra och groddar om du vill ha goda mackor utan mjölk- eller köttprodukter.

Jag tycker inte att det är särskilt utmanande att utesluta mejeriprodukter (förutom när jag äter ute) eftersom jag ätit mjölkfritt i över fem år men har fått många kommentarer och frågor från omgivningen angående min mjölkfria diet. Vad äter du då?  är en klassiker. Därför vet jag inte om de här tipsen hjälpte, så fortsätt ställa frågor om mjölkfria alternativ eller önska konkreta tips!

Annonser

2 reaktioner till “Mjölkfria tips

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s