Mardrömmar

IMG_2844

 

Mardrömmar av Emma Andersson, 2013

Olivia Berggren drömmer mardrömmar. Hemska scenarier spelas upp inom henne om Enderra, landet där drömmar blir till. Scenarier hon förstår är framtidsbilder. Kommer hon kunna hjälpa Enderra i kampen mot tyrannen Simon Tara?

Priset för hopp är högt, men om du är villig att betala kan du finna det.

Det här är uppföljaren till Emma Anderssons debutbok Där drömmar blir till – men du behöver inte ha läst den för att hänga med i Mardrömmar.  Jag funderade dock själv en del i början av boken på vad det egentligen var som hände förra gången Olivia var i Enderra, men efter ett tag släppte jag taget och lät mig svepas med av den nya historien.

Det är en fängslande saga om maktkamp och frihet, om kärlek och svek, och om det onda i de goda och det goda i de onda. Andersson målar upp en magisk värld där allt kan hända, munspel kan förtrolla en hel armé och människor kan bli odödliga, men också där verkligheten är precis lika brutal som i de gamla sagorna, och inte lika snäll som i Disneys senare versioner.

Jag läser inte särskilt mycket i den här genren men undrar ändå, om all fantasy har ett mer eller mindre tydligt stråk av medeltid (riddartid) över sig? Och i så fall varför?

Annonser

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s