Ett stulet liv

IMG_2790

 

Ett stulet liv (A stolen life) av Jaycee Dugard, 2012

När Jaycee Dugard är elva år kidnappas hon av Philip Garrido på väg till skolan. Hon blir inlåst i ett litet rum och våldtagen vid upprepade tillfällen. Arton år senare – tillsammans med sina två döttrar – återfår hon sin frihet.

Philip hade alltid svar på allting och vi visste inte vad vi skulle ta oss till utan honom.

Det här är en tragisk berättelse om ett barns stulna liv, en liten flicka som går miste om så mycket ”vanligt” av sin barndom och tonårstid men snabbt lär sig att hålla med sin kidnappare och utvecklar en form av stockholmssyndrom för honom och hans fru. Men det är också en stark historia om barnet som aldrig gav upp utan överlevde, trots alla motgångar och allt hon utsätts för.

Boken är varken skriven kronologisk eller särskilt systematisk, det är mer som att Dugard sitter framför mig och berättar sin historia, och då blir det fragmentarisk och hopp i tiden. Största delen av boken handlar om tiden hon hölls fången. Tiden som vuxen i friheten berörs lite grann, men är något jag gärna skulle vilja veta mer om, för det kan inte vara enkelt för henne eller barnen att anpassa sig till den ”nya” världen.

Annonser

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s