Svart som synden

DSC01352

 

Svart som synden (Dying to Sin) av Stephen Booth, 2007

Två människokroppar hittas på ett bygge på gården Pity Wood. En gård som ofta haft utländsk arbetskraft. Vilka är de två döda människorna och varför är lokalbefolkningen så samarbetsovilliga?

Ty den som är död, han är friad ifrån synden.

Den här boken var (minst) lika bra som de andra om Diane Fry och Ben Cooper. En styrka med Booths deckarpar är troligtvis för att de är olika men ändå lyckas komplettera varandra så bra. De irriterar sig på varandra och hur den andre arbetar (kanske den ena lite mer än den andra) men lyckas ändå lösa fallen tillsammans.

Ben Cooper är uppväxt på en bondgård och känner till trakten och talar samma ”språk” som lokalbefolkningen. Hans pappa var också polis, vilket ibland är till fördel för honom men ibland vilar också arvet tungt på hans axlar. Diane Fry har läst på universitetet och är en utomstående i Edendale (trots att hon numera bott där ganska länge) men vill inte ändra på sig för bybornas skull. Hon värnar om sitt privatliv och vill absolut inte att andra ska lägga sig i hennes liv, kanske framförallt inte Ben.

Det finns några böcker kvar i serien om Fry och Cooper, vilket jag är glad för.

Annonser

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s