Som du ser meg

Trailer och festivalinformation om filmen

I belong (Som du ser meg), 2012

En konflikträdd sjuksköterska som har problem med en praktikant, en översättare som inte vill översätta en kontroversiell roman och en kvinna vars mamma har problem med ekonomin sitter på grund av yttre omständigheter i samma bil en morgon.  De är på väg in till stan för att var och en möta sin vardag och det dilemma de står inför.

Som du ser meg är filmad på ett sätt som påminner om dokumentärfilm och dogma, vilket gjorde att jag tänkte på att det bara är på film, men samtidigt kändes karaktärerna väldigt ärliga och verkliga, vilket gjorde att jag ändå trodde på historien. Den pålagda filmmusiken höll en helt annan styrka än resten av filmens ljud och de decibelen kunde jag definitivt varit utan men det blev oerhört dramatiskt av det och det var nästan så att musiken blev en karaktär i sig själv.

Dag Johan Haugeruds långfilmsdebut vill säga mycket och har många symboler och oändligt många lager att analysera för den som är lagd på det hållet. Den är värd att ses och väcker många tankar. Det roliga med att se en film på festival är att ibland dyker regissören upp och svarar på frågor efter visningen, precis som Haugerud gjorde igår.

Annonser

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s