The Likeness


 

The Likeness av Tana French, 2008

Cassie Maddox kallas till en mordplats eftersom offret är kusligt lik henne. Dessutom heter offret Lexie Madison – samma namn som Cassie använde när hon jobbade som infiltratör inom polisen för några år sedan. Cassies chef föreslår att hon ska bli Lexie igen och på så sätt komma Lexies fyra rumskompisar in på livet för att få ledtrådar om vem som är mördaren.

I don’t like lying, don’t like doing it, don’t like people who do it, and to me it seemed deeply fucked-up to go after the truth by turning yourself into a liar.

Det här är uppföljaren till Frenchs debutroman Till skogs och den är precis lika bra även om den är ganska annorlunda. Jag tycker om att Tana French vågar närma sig deckargenren från ovanliga perspektiv, i det här fallet: att vara infiltratör efter ett mord och lura omgivningen att personen inte dog av skadorna.

Cassie kommer ganska snabbt in i livet i huset med de fyra vännerna igen och som läsare följer man med henne och lockas av den intensiva men tighta gemenskapen som finns i huset. Samtidigt är man hela tiden på spänn (med Cassie) i jakten på mördaren.

Om jag kunde skulle jag säga upp mig från jobbet, sluta skolan, stänga av datorn och läsa alla Frenchs böcker i ett enda svep men eftersom livet inte riktigt fungerar så får jag ta dem en i sänder och bara på lediga stunder.

Annonser

3 reaktioner till “The Likeness

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s