Revenge of the middle-aged woman

 

Revenge of the middle-aged woman av Elizabeth Buchan, 2002

Efter 25 års äktenskap lämnar Nathan Rose för en annan kvinna. Kvinnan är ingen mindre än Rose kollega och vän Minty – som inte ens hunnit fylla 30. Bara någon dag efter att Nathan släppt bomben överraskas Rose av sin chef som ger Minty hennes jobb. Vem är Rose nu, utan man och arbete?

I had believed in Nathan: he had been good, and so, too, had been what we had made together.
Nothing lasts.

Rose letar efter förklaringen till varför det blev som det blev, både i minnena av äktenskapet men också i minnena från den första kärleken, han som Nathan aldrig trodde på att Rose kommit över. Flera i hennes närhet anser att hon kunde hindrat Nathan från att gå eller att hon borde göra något för att få honom tillbaka, utan att ta någon hänsyn till att det faktisk var Nathan som valde att gå.

Det här är en hoppfull berättelse om att bli slagen hårt till marken och hur man går vidare efter det. Även om det kan vara jobbigt att läsa beskriver den problematiken som uppstår då frun känner mannen bättre än nya flickvännen på ett realistiskt sätt. Oavsett vems ”fel” det var till uppbrottet ligger alltid sympatin hos Rose för mig som läsare.

Ibland tvekar jag att läsa böcker på andra språk men när jag väl gör det förstår jag aldrig min tvekan utan blir snarare sugen på att läsa mer.

Annonser

En reaktion till “Revenge of the middle-aged woman

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s