Slaskjobbet

 

Slaskjobbet av Christina Larsson, 2008

En frysbox hittas på en parkeringsplats en tidig oktorbermorgon. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team tror sig snabbt ha hittat de skyldiga bakom innehållet i frysboxen. Under sommaren har fyra män spårlöst försvunnit. Alla bosatta i samma del av Göteborg, alla med invandrarbakgrund och alla med familjer som saknar dem. Har frysboxen något att göra med de fyra männen?

Någon måste vara den som utförde slaskjobbet, eftersom de andra, de som borde sköta sitt jobb, inte gjorde det.

Det här är en traditionell deckare där spänningen byggs upp med ständigt ökande faktorer i utredningen och med en upplösning som inte kommer förrän på de sista sidorna. Vad som inte är traditionellt är att det finns många kvinnliga poliser i historien och det välkomnar jag mer än gärna i den (tidigare) mansdominerade genren.

Antingen har jag blivit väldigt smart på sistone eller har författarna blivit sämre på att dölja vem som är skurken eller mördaren. Kanske vill de bara låta läsaren komma på det innan huvudpersonen, men det känns egentligen inte så kul att komma på det i förväg. Spänningen försvinner och också viljan att läsa färdigt men vad som driver den här boken framåt är inte bara polisutredningen utan också dramat som pågår på Ingrid Bergmans privata plan. Igenkänningsfaktorn var ibland lite väl stor…

Det här är andra boken om Ingrid Bergman. Den tredje läste jag tidigare i somras.

Annonser

2 reaktioner till “Slaskjobbet

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s