buzz

 

(buzz) av Anders de la Motte, 2011

Som en konsekvens av Spelet är Henrik ”HP” Pettersson på flykt men lyckas ändå leva ett bekvämt liv i varmare länder. Det han saknar från Spelet är kickarna och hoppas nästan ibland att Spelet ska hinna ifatt honom. Hans syster Rebecca Normén har befordrats till gruppchef för ett eget livvaktsteam och kämpar med att komma in i den nya rollen som chef. På ett webbforum, Samhällsbärarna, har en anonym skribent börjat skriva inlägg som vänder sig direkt till Rebecca. Vem kan man lita på när man känner sig förföljd?

Den enda sanningen är att alla ljuger.

Det här är som ni säkert förstår uppföljaren till (geim) och även om de är lika snabblästa, är (buzz) inte lika spännande som föregångaren. Båda böckerna växlar mellan HP och Rebeccas historier men den här gången är avsnitten så korta att det nästan blir mer hackigt än att det bygger upp en riktig spänning.

I förra boken kände jag sympati för huvudpersonerna men den här gången tyckte jag mest de var dumma. Hur kan en f.d. Spelare och en f.d. polis, numera livvakt, vara så naiva och godtrogna? De är definitivt inte särskilt berörda av den samhällsparanoia som författaren försöker beskriva.

Precis som (geim) slutar (buzz) med en cliffhanger – som jag själv räknat ut långt innan den kom – men den här gången bryr jag mig inte hur det går för HP och Rebecca. Nu är det dags att läsa andra spännande böcker.

Annonser

En reaktion till “buzz

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s