Flickan med glasfötter

 

 

Flickan med glasföttter (The girl with the glass feet) av Ali Shaw, 2009

Ida MacLairds fötter har förvandlats till glas och det verkar som det sprider sig uppåt. Hon återvänder till öarna i skärgården St. Hauda’s land för att leta efter den person som hon tror kan hjälpa henne. På öarna träffar hon Midas Crook, en enstöring som bott på öarna hela sitt liv, och sakta men säkert växer en vänskap fram mellan dem. Kommer de kunna stoppa glaset från att sprida sig?

Du har rätt. Ja, åtminstone ibland måste man strunta i att man inte är modig och helt enkelt göra saker.

Märkliga saker händer på St. Hauda’s land. Maneter lyser om natten, egendomliga bevingade varelser flyger omkring och allt fler albinovita djur dyker upp i skogarna. Den här fantasirika och magiska värld som Shaw skapat är platsen där människor kan förvandlas till glas och djur byta färg.

Författaren blandar nutid med minnen hos de olika karaktärerna, minnen som binder de samman och även om jag inte alltid förstod mig på fantasivärlden var det roligt att läsa en roman som varken var stereotyp eller förutseende.

Flickan med glasfötter är en bok om vänskap och mod. Att våga möta det förflutna utan att fastna i det, att våga närma sig andra människor trots att man är så rädd att hela världen stannar och att våga leva nu, för vem vet hur länge vi lever?

Jag väntar spänt på Shaws fortsatta skrivande.

Annonser

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s