Hey Dolly

 

Hey Dolly av Amanda Svensson, 2008

Dolly bor i Malmö med sin mamma och två syskon. Hon umgås med pojkvännen Mårten och vännerna Marvin, Katrin och Emma. Katrin och Emma är seriöst psykiskt störda och Mårten är tråkig, tycker Dolly. Vilken tur att hon har rockstjärnan i sitt liv och att Marvin är halvt utbildad psykolog.

Men det här är ingen chick flick, det här är den gamla hederliga verkligheten och jag sover fortfarande inte om nätterna och det finns fortfarande en oro som skaver mot lakanen.

Hey Dolly är en rapp roman uppbyggd med korta kapitel och en frenesi i berättarrösten. Dolly vill hinna berätta så mycket som möjligt om livet och de människor hon möter. Man vill vara vän med Dolly och samtidigt inte. Hennes personlighet både engagerar och avskräcker, men vem kan egentligen förneka en annan människas upplevelse av livet?

Amanda Svenssons debutroman är en underbar liten bok (160 sidor) med bitvis vackert och finurligt språk som ger både skrivlust och mersmak. Läs den!

Annonser

3 reaktioner till “Hey Dolly

  1. Åh, vad glad jag blir att du också gillar denna imponerande debut. Håller på med hennes andra roman ”Välkommen till den här världen” som jag för andra gången försöker komma igenom. Saknar schvunget och lättheten från ”Hey Dolly”.

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s