Flickan med snö i håret

 

Flickan med snö i håret av Ninni Schulman, 2010

Efter en uppslitande skilsmässa flyttar Journalisten Magdalena Hansson från Stockholm. Hon hinner knappt packa upp i barndomsbyn Hagfors innan en död flicka hittas utanför byn. Samtidigt som polisen ger sig ut på jakt efter mördaren, letar de också efter den försvunna 16-åriga Hedda Losjö. Tänk om det är samma flicka! Och vad är det egentligen som hänt i byn sedan Hansson flyttade därifrån?

Det är väl kanske som i verkligheten som i alla filmer man ser, att det är den man allra minst anar som visar sig vara mördaren till slut. 

Livet i den lilla värmländska byn ser kanske vid första anblick lugnt och tryggt ut jämfört med Stockholm men i de lugnaste vatten simmar … och jag som växt upp på landet vet att allt händer där med. Människorna där har inte högre moral än andra och relationerna är inte enklare där.

För att vara en debutroman är boken faktiskt bra. Ibland blev de överdetaljerade miljöbeskrivningar lite störande, troligtvis för att de bara dyker upp lite nu och då och tyvärr lyckas Schulman inte hålla sig ifrån deckarklyschan att den som försöker lösa mordgåtor (utan att vara polis) ofta råkar illa ut.

Men om jag inte bryr mig om det eller vilka normer som presenteras i boken kan jag nog läsa nästa bok också.

Annonser

En reaktion till “Flickan med snö i håret

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s