Bittrare än döden

 

Bittrare än döden av Camilla Grebe & Åsa Träff, 2010

En kvinna blir brutalt mördad i en förort till Stockholm medan hennes femåriga dotter ser på. Vet hon vem mördaren är? På Medborgarplatsen inne i stan leder terapeuterna Siri och Aina en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor. Men är Siri med som psykolog eller våldsoffer?
Alla söker försoning. Alla vill ha kärlek. Alla har ett förflutet som kan börja spöka.

Tänker att kärleken inte alltid är en vacker, ljus känsla, utan ibland en best: ständigt på jakt, ständigt hungrig, ruvar den i utkanten av vår tillvaro. 

Det märks inte att det är två författare som skrivit boken, till skillnad från t.ex. Hypnotisören. De olika människornas historier vävs samman och man vill läsa vidare för att få reda på hur det ska gå för dem och för att få veta vem mördaren är.

Jag läste Grebe och Träffs första bok Någon sorts frid förra året och har sedan dess väntat på att få läsa uppföljaren. Den var värd att vänta på och jag vill definitivt att de ska skriva fler böcker. Men det behöver inte nödvändigtvis vara om Siri.

Om Siri är en dålig psykolog eller bara mänsklig i sin mentala instabilitet och med sitt obearbetade förflutna är oklart. Hon fattar en del rätt dumma beslut, tycker jag, och det känns lite som i Mitt nya jag, att man som läsare känner sig mycket smartare än huvudpersonen och inte vet om man ska sympatisera med henne eller ta avstånd.

VARNING! Läs inte mer om du vill läsa boken.
Precis som i förra boken får man följa mördarens bakgrund genom boken innan det avslöjas vem det är. Samtidigt ger det sista kapitlet en ny dimension till den historien, speciellt om man tänker på vad som står på första sidan i romanen.

Annonser

En reaktion till “Bittrare än döden

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s