Två gånger Villette

 

 

Under jorden i Villette av Ingrid Hedström, 2010

Blodröd måne över Villette av Ingrid Hedström, 2011

Martine Poirot är undersökningsdomare i den belgiska staden Villette-sur-Meuse och hinner aldrig ligga på latsidan. I Under jorden i Villette letar hon efter den som mördat en journalist och dumpat honom i en pråm från Sverige och knappt ett halvår senare, i Blodröd måne över Villette, är det inte bara mord på ett tåg på Balkan utan också … nej jag ska inte avslöja mer för er som vill läsa. Men det händer alltid något för Mme Poirot!

Det är något med tågen som rullar fram över kontinenten som binder oss samman med både framtiden och det förflutna.

Ingrid Hedström väver samman olika berättelser i sina romaner: Det förflutna med nuet, Belgien med Sverige och kända människor med de som står nära Martine Poirot. Detta skapar en komplexitet i historien kring (och om) mördaren som andra kriminalromaner ibland kan sakna. Jag uppskattar att man också får lära känna Mme Poirots kollegor och släktingar i böckerna.

Och sist men inte minst är det  skönt med en brottsutredare som inte är överviktig, lyssnar på opera och dricker whisky!

Ingrid Hedström fick 2008 års debutantpris för sin första bok ”Lärarinnan i Villette”. Den har sedan följts av ytterligare tre böcker om Villette. När kommer den femte?!

Annonser

3 reaktioner till “Två gånger Villette

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s