Blind side

Bilder från filmen

Blind side, 2009

En film om kärlek. Att visa, ge och ta emot. En film baserad på en sann historia. Historien om en hemlös pojke (Michael Oher) som inte tror han kan eller är något. En film om utmaningen att leva som man lär och att våga lita på människor trots vad som hänt i det förflutna.

Jag blev väldigt berörd av filmen. Kanske för att jag precis varit vittne till en medmänsklig handling på tåget hem och därmed visste att historier som Blind side verkligen kan hända. Att människor ibland inte är så själviska som man kan tro. Att det faktiskt finns vänliga personer som är villiga att dela sin duo-biljett med den desperata biljettlösa resenären på tåget eller, som i filmen, ta sig an en vilsen pojke och hjälpa honom hitta sig själv och bli en eftertraktad amerikansk fotbollsspelare.

Sandra Bullocks karaktär Leigh Anne Tuohy är en helt underbar tuff sydstatskvinna som har både skinn på näsan och mål i mun men också ett otroligt stort hjärta och massor av kärlek att ge. För rollen fick Bullock också välförtjänt en Oscar. En annan stor behållning av filmen var den unge Jae Head (S.J. Tuohy) och samspelet mellan honom och Quinton Aaron (Mike).

Annonser

En reaktion till “Blind side

Skriv något här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s